top of page

COSTA RICA

Vid en resa till Costa Rica står naturupplevelserna ofta i centrum. Under en och samma resa kan du få uppleva aktiva vulkaner, vattenfall, molnregnskog, fantastiska stränder och tropisk djungel. 

 

Den som vill se en aktiv vulkan på nära håll beger sig till norra Costa Rica, där man finner vulkanen Arenal. I närheten finns också gott om äventyr i den omgivande regnskogen. Besök några av landets vackraste vattenfall, ta en ridtur genom den täta djungeln, bada i varma källor eller testa på zipline, för att nämna några av de aktiviteter som finns i området.

 

För den som vill uppleva Costa Ricas djurliv är regnskogsområdet kring Monteverde intressant. Här finns en molnregnskog med hög luftfuktighet, vilket gör att området ofta ligger insvept i en vacker dimma. Vandra på de hängande broarna och njut av spännande växt- och djurliv med mer än 2 500 växtarter, 100 däggdjursarter, 400 fågelarter och 120 reptilarter.

 

Den som är mer sugen på strandliv, lär trivas på de vackra stränderna på Nicoya-halvön. Och tröttnar du på sol och bad kan du också kombinera strandlivet med en mer aktiv semester; här finns bland annat surfing, yoga, ridning, golf och snorkling.

 

Costa Ricas östkust bjuder på en mer karibisk känsla. Även här kan du finna ett rikt djurliv i nationalparkerna. En av de mest kända är Tortuguero National Park som består av naturliga kanaler och laguner. Mest känd är nationalparken för sina sköldpaddor, som också har gett parken dess namn. Lite längre söderut längs kusten finner du karibiska paradisstränder med vackra sandstränder och korallrev. I Costa Rica finns något för alla!

Costa Rica går bra att besöka året runt; genomsnittstemperaturen ligger mellan 21 och 27 grader hela året. Costa Rica har två säsonger; en torrperiod och en regnperiod och vill du pricka in torrperioden åker du med fördel under månaderna december-april. Tänk dock på att klimatet kan variera mycket beroende på var du befinner dig i landet och längs den karibiska kusten regnar det ofta även under torrperioden.

Drömmer du om en resa till Costa Rica? Oavsett om det gäller en äventyrlig rundresa eller en lugnare resa som passar hela familjen, kan Travelboard hjälpa dig att skräddarsy den perfekta semestern. Kontakta oss idag för att få veta mer!

Kontakta oss för att boka din skräddarsydda drömresa till Costa Rica!
bottom of page