KROATIEN

Att Kroatien har blivit en av Medelhavets mest populära destinationer är inte svårt att förstå. Havet är kristallklart och stränderna är många längs den 180 mil långa kusten. Klimatet är behagligt och solsäkert. Det finns dessutom en lång och intressant historia som även bör tilltala den som inte vill tillbringa dagarna på stranden. Söker du naturupplevelser finns inte mindre än åtta nationalparker och över tusen öar att upptäcka. (Endast den grekiska övärlden är större.)

Många väljer att återkomma till Kroatien år efter år, det finns alltid nya pärlor att upptäcka. I de norra delarna hittar man Istrien, med vacker natur och många italienska influenser. Här hittar man bl.a. orten Pula. Längre söderut, längs den Dalmatiska kusten finner man orörd natur och en örik skärgård. Här ligger Split, Kroatiens näst största stad, samt Dubrovnik, som är en av Kroatiens mest populära turistdestinationer. Här finner man också de populära öarna Brac och Hvar, som räknas som några av de vackraste öarna i den kroatiska skärgården. Den Makarska rivieran är mycket populär för familjer tack vare sina barnvänliga stränder och klara vatten.

Drömmer du om en resa till Kroatien för att få uppleva öarna, den goda maten och det kristallklara vattnet? Travelboard hjälper dig skräddarsy den perfekta semestern, helt utifrån dina önskemål. Kontakta oss idag för att få veta mer!

Kontakta oss för att boka din skräddarsydda drömresa till Kroatien!