top of page

PORTUGAL

Portugal är landet som både kan erbjuda vackra stränder, dramatisk natur, fascinerande historia och pittoreska små städer. Portugal är ett omväxlande land dit du kan resa oavsett om du vill ha lugn och ro på en sandstrand, uppleva spektakulära naturupplevelser, spela golf eller ta del av surfmöjligheter i världsklass.

För den som vill resa till Portugal för att njuta av sol och bad rekommenderas Algarve-kusten i södra Portugal. Algarve har ett milt medelhavsklimat och en lång säsong. Här hittar man långa familjevänliga sandstränder och välkända orter som Albufeira, Carvoeiro, Lagos, Tavira och Vilamoura.

Portugal är ett perfekt land för den som vill surfa. Den som vill göra det beger sig lämpligen till någon av orterna på västkusten, t.ex. Nazaré, där man kan hitta rejäla vågor. Längst ner i Portugals (och Europas) sydvästligaste hörn hittar du surfparadiset Sagres, även kallat "Världens ände", med fantastisk och dramatisk utsikt över klipporna och havet.

För brudpar som vill ha en lyxig och prisvärd bröllopsresa kan den gröna och blomstrande ön Madeira rekommenderas. Madeira är känd för sin sagolika natur, hisnande vyer och höga berg. Men i huvudstaden Funchal hittar man också stadsliv, lyxiga hotell och bra restauranger. Madeira är perfekt för den som vill kombinera naturupplevelser med shopping och lyxiga restauranger. Ett annat härligt alternativ för bröllopsresan är bergsstaden Sintra, som brukar kallas för en riktig sagostad med sina palats, slott och exotiska trädgårdar.  Kanske vill du kombinera vistelsen på Madeira eller i Sintra med ett par dagar i Portugals trevliga huvudstad Lissabon? Här kan du vandra på stadens backiga gator, hoppa på en av de charmiga spårvagnarna eller njuta av god mat på en av uteserveringarna.

Oavsett vad just du drömmer om, kan Travelboard hjälpa dig att skräddarsy den perfekta resan till Portugal. Ta en titt på våra färdiga paket nedan eller kontakta oss för att sätta ihop en helt skräddarsydd resa!

Kontakta oss för att boka din skräddarsydda drömresa till Portugal!
bottom of page