top of page

3 barnvänliga dagsutflykter från Miami

Uppdaterat: 26 juli 2021


Florida checkar av de flesta boxar på vår familjs önskelista när det gäller resor: det är varmt och skönt, det är inte alltför krångligt att ta sig dit, man möts av härliga stränder, vänliga människor, barnvänliga restauranger och boenden, det är enkelt att ta sig runt själv med t.ex. hyrbil och det finns många kul aktiviteter att välja mellan, speciellt för en barnfamilj. Att området kring Orlando, med alla nöjesparkerna, är kul för barn är nog ganska självklart för de flesta. Men vad finns det att göra lite längre söderut, t.ex runt Miami? Här kommer några tips på utflykter med Miami Beach som utgångspunkt.


Everglades nationalpark

Vi har varit i Everglades nationalpark vid två olika tillfällen och har båda gångerna haft turen att få se många djur. Vid vårt första besök i Everglades valde vi att åka till den norra delen av nationalparken, endast 45 minuters bilfärd från Miami Beach. Vi hade i förväg bokat ett ställe som vi fått tips om; Everglades Holiday Park, vilket visade sig vara en stor och tillrättalagd anläggning. Dagen inleddes med en airboat-tur i träsket och bara själva båtturen är ju en upplevelse i sig. (Om än en lite högljudd sådan…) Vi hade tur och fick se både alligatorer och ett rikt fågel- och djurliv. Men den riktiga höjdpunkten kom i slutet av turen, då vi från första parkett fick se hur en av områdets största och äldsta alligatorer utmanades av en yngre alligator om kontrollen över området och det blev en ordentlig fajt. Den äldre alligatorn gick vinnande ur striden och den kaxiga lilla alligatorn fick skamset simma iväg och växa till sig.


Efter airboat-turen bjöds vi på en informativ alligatorshow av "Gator Boys" och den som vågade och ville fick också själv fotograferas med en lagom stor alligator i famnen. Vid dagens slut kände vi nog alla att vi under denna dag hade lärt oss en hel del om Floridas rika djurliv och att vi haft turen att få se djuren i sitt rätta element under båtturen. Men själva anläggningen var som nämnt ovan både kommersiell och tillrättalagd. För oss som besökte den med en 1-åring och en 4-åring passade dock detta oss alldeles utmärkt!


Vid vårt andra besök till Everglades hade barnen hunnit bli lite större och den här gången ville vi åka till ett lite mindre exploaterat ställe och begav oss därför längre västerut, mot Everglades City, ca 1,5 timmas bilfärd från Miami Beach. Längs vägen ser man många arrangörer av båtturer, men vi körde förbi dessa eftersom vi redan förbokat vår tur hos en arrangör inne i Everglades City.


Efter en snabb lunch på kajen på restaurangen City Seafood kände vi oss redo att ge oss ut i mangroveträsket. Båten som vi bokat in oss på var liten och hade bara 6 platser, så vi hade turen att få en helt privat tur för vår familj. Dock visade det sig vara ont om alligatorer i området, vilket vår kunniga guide förklarade för oss berodde på vattennivån och mängden saltvatten som kommit in i träsket och drivit alligatorerna längre in i träsket. En besvikelse var det såklart, men vi fick nöja oss med att se fåglar, fiskar och fascinerande natur. Dock fick vi också med oss en vägbeskrivning till en gångbro längre in i träsket där man skulle kunna ta en promenad och förhoppningsvis se mer djur.

Sagt och gjort, efter den fartfyllda airboat-turen hoppade vi in i bilen och körde till det angivna området där vi hoppades kunna se de efterlängtade alligatorerna. Och OM det fanns djur där?! Vi behövde inte gå många steg innan vi såg fiskar, sköldpaddor och mängder av alligatorer och hela familjen konstaterade att utflykten var en fantastisk succé!


Zoo Miami

Zoo Miami ligger sydväst om Miami, ungefär halvvägs mellan Miami och Homestead, och nås med bil på ungefär 45 minuter från Miami Beach. Många säger att detta är ett av USA:s bästa zoo, och utan att ha testat några andra djurparker i USA tror jag ändå att de kan ha rätt. Vi hängde på låset när parken öppnade och spenderade hela dagen där. Man behöver gott om tid, för den är STOR! Ett tips är att hyra en trampcykel. Det blir långt för små barn-ben att trava runt hela parken, så att hyra en familjecykel som rymmer hela familjen kan jag verkligen rekommendera.

Floridas härliga klimat gör att man kan ha djur från hela världen i parken. Den som vill kan vara med och mata djuren, men då får man se till att hålla koll på vilka tider som gäller för olika djur. Ett tips är att kika på djurparkens hemsida och planera sitt besök noga för att verkligen optimera dagen i parken.


Gå på sportevenemang

Basket, amerikansk fotboll, baseball eller hockey. Möjligheterna är många för den som vill uppleva ett riktigt amerikansk sportevenemang på sin semester. Vilka alternativ man har och vilka sporter som har ”säsong” beror självklart lite på när på året man besöker Florida. Eftersom vi har en hockeyspelande son som gjort hela familjen lite hockeytokig var valet inte svårt vid senaste Floridabesöket; det skulle ses på NHL-hockey!

Med utgångspunkt från Miami Beach ligger NHL-laget Florida Panthers närmast till hands eftersom de har sin hemarena, BB&T Center, strax utanför Fort Lauderdale.


Att få tag i biljetter till en match är inte särskilt svårt om man är ute i lite god tid. Det finns många olika prisklasser att välja mellan, så man väljer själv hur dyr upplevelsen ska bli. Vi köpte biljetterna hemifrån via Ticketmaster och fick på plats i Florida sedan se en spännande match mot Boston Bruins där Florida Panthers slutspelsplats tog på spel.


Att gå på NHL-hockey i USA är verkligen en fest för hela familjen. Stämningen är glad. Det hejas, äts mat, smaskas på godis och snacks, lottas ut vinster och kastas ut tröjor i publiken. Vi lämnade arenan med både det ena och det andra som vi vunnit och fått kastat till oss. Och alla våra grannar i bänkarna runt om tyckte det var så kul med den svenska familjen och ville mer än gärna prata och berätta om sitt lag. En riktigt glad familjefest helt enkelt! Hur det gick i matchen? Florida Panthers vann till publikens enorma glädje! :)

Man behöver förstås inte lämna Miami och åka på utflykter för att få barnvänliga upplevelser. Ni bör såklart inte missa allt som finns att göra i Miami, t.ex. den fantastiska stranden, båtturer, roliga museum, det fantastiska akvariet, parker, shopping, etc. Men det får nog bli ett eget inlägg…

160 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page