Smarta lösningar för ordning och reda i handbagaget

Uppdaterat: 26 juli 2021


Jag hade under flera år ett jobb som krävde att jag ett par gånger varje månad reste iväg för en eller ett par nätter. På dessa resor tog jag oftast endast med mig handbagage, vilket ger lite rutin på konsten att packa smart. Detta, i kombination med ett stort sinne för ordning och reda, har gjort mig till något av en (självutnämnd) expert på hur man med lite praktiska produkter får ordning och reda i sitt handbagage. :)


Läs mina allra bästa tips på hur du får med dig både viktiga dokument, elektronik, smycken och kläder i ditt handbagage utan att råka ut för totalt kaos i väskan. Har du några andra smarta rese-hack eller packningstips att dela med dig av?


En bra och praktisk reseplånbok med många fack

För lite längre resor, eller när jag reser med familjen och har fyra personers pass och dokument att hålla reda på, älskar jag att ha allt samlat i en stor reseplånbok. Här får jag plats med boardingkort, flygbiljetter, lokal valuta, pass, bagagekvitton och allt annat man behöver ha koll på under resan. Smidigt att bara låsa in i värdeskåpet när man kommer fram till hotellet, så har man allt redo och samlat inför hemresan.


Ett smidigt passfodral med plats för det nödvändigaste

För en lite kortare resa, eller när jag reser ensam, kan jag ibland skippa reseplånboken och istället ta ett smidigt passfodral som har plats för det mest nödvändiga, dvs passet och boardingkortet. Ett mindre passfodral får plats i vilken liten handväska som helst, men skyddar ändå passet bättre än om man bara skulle ha det löst liggande i väskan.


Packpåsar för att hålla koll på kläderna i resväskan

Om det finns en sak som jag avskyr med att resa med enbart handbagage så är det när man står i säkerhetskontrollen på flygplatsen och ska försöka rota fram dator och necessär ur resväskan, samtidigt som underkläder, strumpor och allehanda kläder trillar ut över bandet. Lösningen: packa kläderna i smidiga packpåsar, så slipper du risken att de sprids ut i säkerhetskontrollen samtidigt som du får ordning och reda i väskan.


Ett praktiskt case för all elektronik

Jag hade länge en necessär där jag samlade alla sladdar, laddare och adaptrar när jag skulle ut och resa. Det kan ju låta som en bra idé, då har man allt samlat. Verkligheten var dock snarare att det var en necessär fylld av ett stort trassel... Mycket smidigare är det att använda ett case som faktiskt är anpassat för ändamålet och där var sak har sin plats.


Ett smidigt smyckeskrin som ser till att dina smycken reser säkert

Jag är i och för sig inte en person som använder särskilt mycket smycken till vardags, men på både jobbresor och semester kan det ju vara kul att få ta med sig något lite extra fint för kvällens middagar eller för något speciellt inbokat tillfälle. Och då har man två alternativ. 1: Ta på sig alla smycken och på det sättet se till att man har koll på dem under resan, med risken att man ser ut lite som en julgran på vägen. Eller 2: Förvara dem i ett litet smidigt smyckeskrin i handväskan för att vara säker på att de inte riskerar att skadas eller försvinna. Jag brukar numera alltid köra på alternativ två. Och jag ser alltid till att ha ett smyckeskrin med dragkedja, efter att jag under mer än ett år trodde att ett av mina favoritörhängen för alltid var borta, för att sedan hitta det i fodret på min handväska.


Visste du att vi numera även har en webbutik, Travelpeople, där du kan införskaffa en del av de praktiska produkter som vi tipsat om ovan? Kika gärna in hos Travelpeople och upptäck alla fina och praktiska resetillbehör i butiken. Vi tycker att resan blir både roligare och smidigare med snygga och praktiska accessoarer. Och har du tänkt på att fina reseaccessoarer dessutom är perfekta presenter till den som har allt?

218 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla